Promotie/ degradatie regeling

0

Promotie- degradatieregeling algemeen
WIA-teams die kampioen worden promoveren het volgende seizoen automatisch naar een hogere klasse (ongeacht of het nummer van het team in het nieuwe seizoen wijzigt). Teams die laatste worden degraderen automatisch naar een lagere klasse.

Uitzondering op deze regel zijn de teams uit de 1ste klasse en eventueel teams die in de komende jaren in de hoofd- of topklasse uitkomen. In de hoofd- en topklasse kan maar één WIA-team uitkomen. Hierdoor is het noodzakelijk om duidelijke regels hierover op te nemen in de promotie- degradatieregeling vanuit de vereniging.

Voor het seizoen 2017-2018 geldt de volgende regeling:
Een WIA-team uit de 1ste klasse promoveert bij een kampioenschap naar de hoofdklasse. Indien er echter in hetzelfde seizoen meerdere WIA-teams uit de 1ste klasse kampioen worden wordt er tussen deze kampioenen een beslissingswedstrijd gespeeld voor een plaats in de hoofdklasse voor het volgend seizoen. Bij gelijke eindstand beslissen strafschoppen.
In het geval er geen WIA-teams kampioen worden in de 1ste klasse maar er wel een plaats in de hoofdklasse vrij komt kunnen WIA-teams die uitkomen in de 1ste klasse aangeven voor promotie naar de hoofdklasse in aanmerking te willen komen. Indien meerdere 1ste klasse teams willen promoveren naar de hoofdklasse zal hiervoor een beslissingswedstrijd (of beslissingscompetitie bij meerdere teams) gespeeld worden. Bij gelijke eindstand beslissen strafschoppen. Wedstrijden worden volgens KNVB reglementen gespeeld en alle spelers dienen lid te zijn van WIA.

Promotie-degradatieregeling Hoofd- en Topklasse
Er mag per competitie in de A categorie slechts 1 WIA team actief zijn. Om teams de mogelijkheid te geven om te kunnen promoveren is er een promotie- degradatieregeling hoofd- en topklasse. Voor WIA teams die kampioen worden en willen promoveren maar dat niet kunnen geldt de volgende promotie- degradatieregeling:
Promoveren naar de Hoofd- of Topklasse kan alleen bij een kampioenschap in de 1e- of hoofdklasse. Als er een team reeds actief is in de betreffende klasse, dan zal een beslissingswedstrijd (of beslissingscompetitie bij meerdere teams) gespeeld worden. Bij gelijke eindstand beslissen strafschoppen. Bijvoorbeeld WIA 1 speelt hoofdklasse en WIA 2 speelt 1e klasse. WIA 2 wordt kampioen en WIA 1 handhaaft zich in de hoofdklasse. WIA 2 wil promoveren maar kan dat niet in verband met de KNVB regels. WIA zal in dit geval een beslissingswedstrijd organiseren. De winnaar zal in de hoofdklasse uitkomen.
In gevallen waarin bovengenoemde regeling niet voorziet besluit het bestuur.

Comments are closed.